Γιώργος Μπρεκουλάκης
Υπηρεσίες Ψυχολόγου, Υπηρεσίες Διδασκαλίας
Πρόεδρος Δ.Σ. Ψ- Δίκτυο - Πρόσβαση στη Στήριξη
M.Sc. Οργανωτικής Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Attached at the Heart Educator, Attachment Parenting International

Ταυτότητα, Αξίες, Όραμα, Αποστολή

Είναι Δάσκαλος του Διεθνούς Οργανισμού Attachment Parenting International (API) με σκοπό την ανάπτυξη του ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού (secure attachment), την ενδυνάμωση του ζευγαριού, την ανάπτυξη της συγχρονισμένης γονεϊκής ανταπόκρισης (sensitive responsive parenting) και την ανάπτυξη της οικογένειας.

Εργασιακή Εμπειρία

Διατηρεί Ιδιωτικά Γραφεία στις περιοχές Αμπελόκηποι και Χαλάνδρι Αττικής.
Συνεργάζεται με διαφορετικούς οργανισμούς και εταιρίες για την ανάπτυξη ενδοπροσωπικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων σε ενήλικες, ζευγάρια, γονείς, οικογένειες, ομάδες και κοινότητες.

Είναι εκλεγμένος Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ψ- Δίκτυο- Πρόσβαση στη Στήριξη που απευθύνεται σε ανθρώπους με δυσκολία στους οικονομικούς τους πόρους και δυσκολία δέσμευσης σε ψυχολογικές διαδικασίες πολυετούς ψυχοθεραπείας.

Είναι συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas (APH) με σκοπό την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την σημασία του ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού (secure attachment) για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη ενός βρέφους, ενός παιδιού, ενός εφήβου, ενός ενήλικα. 

Εδώ και έντεκα χρόνια εργάζεται ως Υγειονομικός Ψυχολόγος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Διδακτικό Έργο

Διδάσκει "Ανάπτυξη της Συναισθηματικής Ευελιξίας" σε ενήλικες, ζευγάρια, γονείς, οικογένειες, ομάδες και κοινότητες.

Είναι Δάσκαλος στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο "Το Έρμα" που προσφέρει πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στη δραματοθεραπεία και παιγνιοθεραπεία στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (EAP).

Είναι Συντονιστής Σεμιναρίων με θέμα "
Κινηματογράφος & Ψυχολογία" στο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων "ΚινηματογράΦΩΣ". 

Εδώ και δέκα χρόνια είναι Εκπαιδευτής Υγειονομικού Προσωπικού (ιατρών, ψυχολόγων, νοσηλευτών) στη συναισθηματική νοημοσύνη (emotional intelligence) από την Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έχει συνεργαστεί ως Εισηγητής με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "Master Academy" και την Αστική Εταιρεία "Ακαδημία Πολιτών".

Έχει συντονίσει βιωματικά σεμινάρια για ενήλικες, ζευγάρια, γονείς, οικογένειες και ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Αλιβέρι- Ευβοίας, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Αίγινα και Σύρος. 'Eχει συνεργαστεί με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας συντονίζοντας ομάδες γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Έχει συντονίσει σεμινάρια σε συνέδρια της Ελληνικής ΛΟΑΤ κοινότητας και ειδικότερα έχει συνεργαστεί με τις LGBT οργανώσεις "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Proud Seniors Greece" και "Πολύχρωμο Σχολείο". Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο "Πολύχρωμο Σχολείο" (Rainbow School) που στοχεύει σε μια συμπεριληπτική εκπαίδευση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και έκφρασης φύλου στη σχολική κοινότητα.

Παρελθούσα Εργασιακή Εμπειρία

Έχει εργαστεί ως Στέλεχος Πρόληψης & Προαγωγής της Υγείας με γονείς, εφήβους και μαθητές γυμνασίου στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου- Αττικής.

'Eχει εργαστεί ως Ψυχολόγος- Θεραπευτής σε Μονάδες αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Επίσης, έχει εργαστεί ως ειδικευόμενος Ψυχολόγος με ζευγάρια και οικογένειες στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας και ως ειδικευόμενος οργανωτικός ψυχολόγος σε τομείς επιλογής προσωπικού και δημοσκοπήσεων στις ιδιωτικές εταιρίες ICAP και V-PRC.

Ακαδημαϊκές Σπουδές & Διαρκής Εκπαίδευση

Είναι πτυχιούχος βασικών σπουδών Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών "Οργανωτικής & Οικονομικής Ψυχολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου "Ο Αριστοτέλης" και μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Έχει παρακολουθήσει συστημικό, ψυχολογικό, τρόπο αντίληψης των αφηγήσεων ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας. Συνέχισε τις σπουδές του στην Συστημική Ψυχοθεραπεία συμμετέχοντας σε ένα τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Ατόμου, Ψυχοθεραπεία Ζεύγους, Οικογενειακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. 

Είναι Ειδικός στη Συστημική Ψυχολογική Διάγνωση (Ιστορικό, Sentence Completion, Thematic Apperception Test, Rorshach Test, MMPI) με πιστοποίηση από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Είναι Ειδικός στη Ψυχοθεραπεία Ζεύγους με πιστοποίηση από το "Λόγω Ψυχής" - Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες σεμιναριακές εκπαιδεύσεις σε διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές σχολές όπως: Narrative Therapy (Seminar Leaders: Jane Hutton, Yael Gershoni), Emotionally Focused Therapy (EFT, Sue Johnson), Art Therapy, Gestalt Therapy, Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy). 

Επιστημολογική & Θεραπευτική Προσέγγιση

[βλέπε αρθρογραφίασεμινάριασυνέδρια, βιβλιοπροτάσεις, αρθροπροτάσεις]
Εφαρμόζει συνθετική προσέγγιση (integrative approach) σε συμπτώματα και αφηγήσεις ψυχικής υγείας και ψυχοπαθολογίας συνθέτοντας δεδομένα από την Διαπροσωπική Νευροβιολογία (Interpersonal Neurobiology) και την Θεωρία της Διαφοροποίησης (Differentiation) που αφορούν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής ευελιξίας (emotional agility) και της ενσυνειδητότητας (mindfulness). 
Σε ένα συνθετικό πλαίσιο προσέγγισης της ψυχικής υγείας και της ψυχοπαθολογίας έχει επιρροές στο έργο του από την χρήση του κινηματογράφου στην ψυχοθεραπεία.

Επιστημονικά Ενδιαφέροντα

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Διαπροσωπική Νευροβιολογία (Interpersonal Neurobiology), το Ανοιχτό Μοντέλο Διαλόγου (Open- Dialogue Approach) παράλληλα με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας και ψυχοπαθολογίας.

Είναι 
αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Περιοδικού Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας "animartists" και editor στο Διεθνές Περιοδικό "animartists international".

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά πεδία.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ
Article: The Way we Were (1973)...
Article: A Couple's relationship...
Article: Endless Poetry (2016)...
Article: Falling in love with your partner...
Σεμινάριο: When Harry met Sally
Ψυχοθεραπεία Ζεύγους (video)
Σεμινάριο: Billy Elliot
Σεμινάριο: Neurobiology & Couple Therapy
Σεμινάριο: Η Κατάθλιψη ως Κώδικας Επικοινωνίας